Doe de test (dagopvang)

Hoe gezond is jouw kinderopvang? 

De kinderopvang is een belangrijke plek om jonge kinderen een gezonde start te geven. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien. Kinderopvangorganisaties doen al veel aan gezondheid, maar wat nu precies?
De test ‘Hoe gezond is jouw kinderopvang?’ geeft een indicatie van hoe ver je binnen jullie dagopvang (0-4 jaar) al bent en inspireert over wat je nog meer kunt doen. Want elk kind verdient een gezonde start! 
Op Gezondekinderopvang.nl vind je ook een test voor de bso (4-12 jaar). Beide tests zijn producten van de partners van Gezonde Kinderopvang en zijn in lijn met de Gezonde School-test Hoe gezond is jouw school? 

Hoe kun je de test gebruiken?

Door de test te doen krijg je een eerste beeld van hoe jouw kinderopvanglocatie ervoor staat. Je kunt de test zelf invullen voor je locatie. Maar je kunt de test ook door anderen laten invullen, bijvoorbeeld door teamleden of samenwerkingspartners. Of je legt hem voor aan ouders. En als je samenwerkt met een school, kun je hen vragen de test ook in te vullen. Leg de uitslagen van de test vervolgens bij elkaar en bespreek samen wat jullie kunnen doen om de kinderopvang (nog) gezonder te maken. 

Hoe het werkt

Binnen Gezonde Kinderopvang zijn er voor de dagopvang tien gezondheidsthema’s. Per thema beantwoord je vijf korte vragen. Bij elke vraag heb je drie antwoordmogelijkheden om aan te geven hoever je met het thema bent op je locatie. Tot slot geef je bij het thema met een schuifbalkje je ambitie aan, wil je méér met het thema doen?
Aan het eind druk je op de knop ‘indienen’ en zie je direct de uitslag. Ook krijg je tips welke stappen je kunt zetten op weg naar een (nog) gezondere kinderopvang. Onderaan de resultatenpagina heb je de mogelijkheid om de testuitslag op te slaan of te versturen.